Guide2Run

Alle passie en liefde voor hardlopen!

Mijn visie

Waarom hardlopen?

photo-1427348693976-99e4aca06bb9

Hardlopen... wat is daar nou zo moeilijk aan?

Hardlopen lijkt voor veel mensen een sport die vanzelfsprekend is, maar hardlopen is alles behalve dat. Voor hardlopen heb je de juiste motivatie en de benodigde hoeveelheid kennis nodig. En dit zijn nou net de twee dingen die veel mensen niet hebben als ze beginnen met hardlopen. Uit cijfers van het CBS blijkt dat in 2021 de helft van alle Nederlanders boven de 20 jaar overgewicht hadden. Dat is enorm veel! Daarom denk ik dat veel Nederlanders wel wat meer beweging kunnen gebruiken. Veel mensen zien bewegen als iets dat moet gebeuren om gezond te blijven, maar niet omdat ze dit leuk vinden om te doen.

Daarom heb ik deze website opgezet, om mensen te motiveren en te laten zien dat bewegen juist heel leuk kan zijn en helemaal geen straf is.

Herken je dit van jezelf, dat je graag wilt gaan hardlopen maar dat het altijd zo moeizaam gaat en dat alles in je lichaam op een gegeven moment pijn gaat doen? 

Dit hebben meer mensen!

Dit veroorzaakt meestal een deuk in de motivatie, wat leidt tot stoppen. Dit heeft vaak te maken met onvoldoende kennis over het hardlopen. Hoe train ik als beginnende hardloper? Wat voor uitrusting heb ik nodig? Met wat voor dingen moet ik rekening houden bij het hardlopen? Allemaal vragen die je helpen om je hardloopkennis te vergroten. Onvoldoende inzicht en kennis brengt allerlei negatieve factoren met zich mee, zoals vermoeidheid, blessures en uiteindelijk dus ook onvoldoende motivatie.

Voor de mensen die graag willen leren hardlopen, of je nu jong of oud, ervaren of onervaren bent… Via deze website geef ik jullie met alle liefde en plezier advies over hardlopen en probeer ik jullie te motiveren om dit te gaan of te blijven doen. Want kennis is macht en motivatie geeft kracht!

Mijn visie

Zelf was ik ook vijf jaar lang gestopt met hardlopen. Al snel had ik hier veel spijt van en ben op mijn zeventiende weer gaan hardlopen. Toen ik weer begonnen was had ik grote twijfels of ik ooit nog een goede loper zou worden. Ondertussen ben ik 20 jaar en heb momenteel meer bereikt dan ik mezelf drie jaar geleden voor kon stellen. Hiermee wil ik zeggen dat niets onmogelijk is en dat je nooit op moet geven. Ook al lijkt het niks op te leveren, vroeg of laat word je hiervoor beloond! Daarom denk ik dat je met de juiste mindset en kennis alles kan bereiken, ongeacht je een amateur of topsporter bent.