Guide2Run

Alle passie en liefde voor hardlopen!

BMI calculator

BMI calculator

BMI calculator

Ben jij (als hardloper) nieuwsgierig naar je BMI? Vul hier je gegevens in en laat je BMI berekenen door de BMI calculator.

Waarom een BMI calculator?

Veel mensen die hardlopen zijn ooit hiermee begonnen om sneller af te vallen. Deze hardlopers willen na een tijdje graag weten hoeveel ze afgevallen zijn. Vaak wordt hierbij gebruik gemaakt van een weegschaal, maar geeft je BMI ook een goede indicatie. Daarom heb ik voor alle nieuwsgierige mensen, met name voor deze doelgroep hardlopers, een BMI calculator gemaakt om zo snel en makkelijk je BMI te kunnen berekenen.

Hoe werkt de calculator?

  • Selecteer als eerste wat je geslacht is, man of vrouw.
  • Vervolgens vul je je leeftijd in.
  • Geef daarna je lengte op in centimeters.
  • Geef als laatste je gewicht op in kg.
  • Druk nu op de knop “Calculate your BMI” en je BMI zal onder de calculator verschijnen

Overige BMI resultaten

Naast je BMI geeft deze calculator ook onderaan weer wat je ideale BMI zou moeten zijn. Dit wordt weergegeven onder de range van een gezond BMI. Ook geeft de calculator je ideale lichaamsgewicht aan. Zo weet je of je BMI goed is of niet en geeft zo een goede indicatie van je gezondheid.

Powered by YAZIO

Belangrijke mededeling

Ondanks dat deze calculator zeer nauwkeurig is, is het wel goed om te weten of het berekende BMI relevant voor je is of niet. Atleten die bijvoorbeeld erg breed en gespierd zijn, zullen een hoog BMI hebben. Dit betekent echter niet dat hun hoge BMI ongezond is. Wat deze calculator niet meeneemt in zijn berekening is het vetpercentage, wat wel relevant is voor het bepalen van je gezondheid. Een hoog BMI is dus niet altijd slecht. Daarom is het belangrijk om je niet al te blind te staren op de resultaten van deze calculator. Gebruik deze calculator dus uit nieuwsgierigheid en als snelle BMI check.

Zie ook:

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts