Guide2Run

Alle passie en liefde voor hardlopen!

Online Hardloopschoenen Test

Gratis Online Hardloopschoenen Test

Online Hardloopschoenen Test

"Hoe vind ik de hardloopschoen die het beste bij mij past?"

Hardloopschoenen vinden en uitzoeken kan nog best lastig zijn, vooral als je een beginnende hardloper bent en niet weet waar je moet beginnen. Tegenwoordig heb je veel verschillende hardloopschoenen in alle soorten en maten, wat het vinden van de juiste hardloopschoen erg moeilijk kan maken. Maar gelukkig is er een manier om dit op te lossen, namelijk met de Online Hardloopschoenen Test, ook wel de Shoe Finder genoemd. Door een aantal belangrijke vragen te beantwoorden die bepalend zijn voor jouw type hardloopschoenen, kiest de test de meest geschikte hardloopschoenen uit die bij jou het beste passen. Dit maakt de Online Hardloopschoenen Test een super simpele en effectieve methode om jouw ideale hardloopschoenen te vinden en aan ta schaffen.

  • De Online Hardloopschoenen Test is ontworpen met het oog op jouw comfort en prestaties tijdens het hardlopen. Of je nu een ervaren hardloper bent die op zoek is naar een upgrade of een nieuwkomer die de beste keuze wil maken, deze test is jouw gids in het doolhof van opties.

Hoe werkt de test (en wat te antwoorden) ?

De test stelt je een aantal vragen die bepalend zijn voor de voor jou best passende hardloopschoenen:

1. Geslacht: Wat is je geslacht (man of vrouw)?

Hardloopschoenen test 2

2. Type / soort hardloopschoen: Naar wat voor hardloopschoen ben je op zoek (weg- / allroundschoen, wedstrijdschoen, trailschoen of baanschoen)? Let op, wedstrijdschoenen, trailschoenen en baanschoenen zijn altijd neutraal. Als je op zoek bent naar allround / weg hardloopschoen zullen er nog extra vragen verschijnen.

Hardloopschoenen test 3

3. Neutraal of overpronatie: Als je “road” (allround hardloopschoenen) hebt aangeklikt, dan komt de vraag of je neutraal loopt of overpronatie hebt. Neutraal is als je stabiel loopt en bij overpronatie gaan je enkels tijdens het lopen wat naar binnen toe. Mocht je dit niet zeker weten dan kan je dit altijd voor jezelf filmen door een paar keer op en neer te rennen en je enkels te analyseren. Wil je meer hierover weten? Lees dan ook eens dit blog: Hardloopschoenen aanmeten? Zo kan je dit zelf doen! 

Hardloopschoenen test 4

4. Hoeveelheid demping: Als laatste krijg je de vraag of je op zoek bent naar een hardloopschoen met extra demping of ultra demping. Voor de meeste hardlopers is extra demping al voldoende, maar als je wat zwaarder bent en / of erg blessuregevoelig bent, kies dan voor ultra demping. Voor de ervaren hardlopers is extra demping goed genoeg voor trainingen tot de halve marathon. Bij trainingen vanaf een halve marathon of langer is het aan te raden om hardloopschoenen te kiezen met ultra demping.

5. Het resultaat: Als het goed is krijg je nu een overzicht te zien van hardloopschoenen die het beste bij jou passen. Bij wedstrijdschoenen, trailschoenen en baanschoenen krijg je dit resultaat al na de tweede vraag en bij allround hardloopschoenen pas na de vierde vraag. Nu kan je dus voor jezelf kiezen wat jou binnen deze opties de leukste hardloopschoenen lijken. Als grote tip wil ik jullie allemaal meegeven om hardloopschoenen altijd een hele maat groter te bestellen dan je normale schoenmaat. Hardloopschoenen vallen namelijk kleiner uit en deze extra marge heb je tijdens het hardlopen altijd nodig.

Advies: Bestel hardloopschoenen een maat groter dan je normale schoenmaat.

6. Filters: Links van de resultaten heb je een aantal filters staan. De bovenste filters zijn aangevinkt door het invullen van de test. Dit zijn de filters geslacht, type schoen, afwikkeling (neutraal / overpronatie) en demping. Daaronder staan filters die nog niet aangevinkt zijn. Dit zijn de filters merk, maat, model, kleur, pasvorm, eigenschappen, collectie en duurzaamheid. De belangrijkste filter die ik hiervan aanraad om aan te vinken is de pasvorm.

  • Pasvorm: De filter pasvorm gaat over de breedte van de hardloopschoen. Hierbij kan je kiezen tussen smal, normaal en breed. Vink hierbij de optie aan die bij de breedte van je voet past. Oftewel, heb je brede voeten, klik dan breed aan, heb je smalle voeten, klik dan smal aan, heb je voeten met een gemiddelde breedte, klik dan normaal aan.
  • Overige relevante filters: Mocht je de hardloopschoenen in een bepaalde kleur willen, dan kan je dit links aanvinken. Hetzelfde kan je doen bij de “merk filter” voor als je de voorkeur hebt aan een bepaald hardloopmerk, zoals bijvoorbeeld Brooks, Nike, Asics, Adidas, New Balance, HOKA, etc.

Dit zijn de belangrijkste stappen voor het kiezen van de juiste hardloopschoen. Hopelijk is het zo voor jullie wat makkelijker om te zoeken welke hardloopschoen het beste bij jullie past en om deze te bestellen. Verder wens ik jullie veel plezier met de nieuwe hardloopschoenen!

Doe hieronder de Online Hardloopschoenen Test

Gratis online hardloopschoenen test

Online Hardloopschoenen Test

Vind de hardloopschoenen die het beste bij jou passen!

Vragen?

Mocht je verder nog vragen hebben over deze Online Hardloopschoenen Test, neem dan gerust contact met mij op voor antwoord en advies.

Zie ook

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp
On Key

Related Posts