Guide2Run

Alle passie en liefde voor hardlopen!

Vo2max calculator voor hardlopen

Bereken je Vo2max voor hardlopen

Vo2max calculator voor hardlopen

Ben jij benieuwd naar je Vo2max voor het hardlopen? 

Ben jij (als hardloper) nieuwsgierig naar wat je Vo2max met hardlopen is? Laat het hieronder berekenen door de Vo2max calculator!

Vo2max bepalen voor hardlopen

Er zijn veel verschillende manieren om met hardlopen je Vo2max te bepalen. Helaas zijn veel van deze manieren zijn niet altijd even makkelijk. Zo heb je verschillende sporttesten, zoals de coopertest en de shuttle run test. Ook kan je de Vo2max bepalen door het doen van een sporttest of het hebben van een sporthorloge. Beiden zeer nauwkeurig, maar jammer genoeg zijn dit niet de meest goedkope opties voor het bepalen van je Vo2max met hardlopen. Daarom heb ik speciaal voor jullie een Vo2max calculator gemaakt, zodat je op een gemakkelijke manier en gratis je Vo2max met hardlopen kan bereken. Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is een gelopen prestatietijd op een bepaalde afstand. Vul deze hieronder in en de Vo2max calculator zal het allemaal voor jullie berekenen.

Gebruikte formule van de Vo2max calculator

De Vo2max calculator maakt gebruik van een speciale formule, namelijk Vo2max = 3,57 x snelheid (in km/u) bij een afstand van 3000m. Deze factor verandert zodra je de Vo2max van een andere afstand wil berekenen. Dit kan je berekenen door de formule van Pete Riegel, namelijk V2 = V1 x (d2/d1)^0,07. 

V1 is de huidige factor, V2 de factor die je wil berekenen, d2 de afstand waarvan je de Vo2max wil berekenen en d1 de huidige afstand. Als je bijvoorbeeld de Vo2max op een 10km wil bepalen ten opzichte van een 3000m dan krijg je dus (V2 = 3,57 x (10.000 / 3000)^0,07) een factor van 3,88. 

Hoe werkt deze Vo2max calculator?

Vul eerst de afstand in die je wel eens gelopen hebt in km. Vervolgens vul je onder deze afstand je gelopen tijd op deze afstand in. Belangrijk is dat je alle velden invult, dus voor de gelopen tijd, zowel het aantal uur, minuten en seconden. Zodra je al deze velden hebt ingevuld, druk je op de knop “Bereken Vo2max”. Als het goed is verschijnt nu recht onder deze knop je berekende Vo2max.

VO2max Calculator

VO2max calculator voor hardlopen


Bereken hieronder je Vo2max!

Gelopen tijdBelangrijke mededeling

De Vo2max calculator is vrij nauwkeurig, maar klopt niet voor 100%. De calculator geeft een mooi theoretisch overzicht van wat je Vo2max zou zijn, maar kan voor jou daadwerkelijk iets anders zijn. Belangrijk is dus dat je jezelf niet al te blind gaat staren op wat deze calculator aangeeft. Wel kan je deze calculator gebruiken voor wat je Vo2max ongeveer zal zijn. Als een soort van snelle check dus. 

Zie de Vo2max tabel voor meer informatie

Zie ook:

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts