Guide2Run

Alle passie en liefde voor hardlopen!

Asics Gel Kayano 30 – De stabiele hardloopschoen van 2023

Algemene info hardlopen,Alle blogs,Blogs,Hardloopschoenen,Reviews hardloopschoenen

Asics Gel Kayano 30. De nieuwe stabiele, goeddempende hardloopschoen van Asics?

Asics Gel Kayano 30 1

Veel hardlopers zullen waarschijnlijk al op de hoogte zijn van de release van Asisc’s nieuwste versie van de Kayano, namelijk de Asics Gel Kayano 30. In vergelijking met z’n vorige versie, heeft dit nieuwe model wat extra updates gehad. Zoals je op de foto kan zien, heb ik de hardloopschoen zelf ook, waardoor ik ook heb mogen ervaren hoe dit nieuwe model loopt. Daarom ga ik in dit blog jullie alles vertellen over de nieuwe updates, voor- en nadelen, mijn eigen ervaring en waarom jij als hardloper deze hardloopschoen zou moeten hebben. 

Inhoud

1. Nieuwe updates

Verschillen met de Asics Gel Kayano 29

De Asics Gel Kayano 30 heeft ten opzichte van zijn voorgangers wat nieuwe updates gehad. Als je naar het uiterlijk van de hardloopschoen kijkt, dan zie je duidelijk het verschil met z’n voorganger.

Asics Gel Kayano 30 2

Asics Gel-Kayano 29

Asics Gel Kayano 30 3

Asics Gel-Kayano 30

Update zool

Het eerste wat opvalt aan de Kayano 30 is dat de hardloopschoen een rondere zool heeft gekregen. De voornamelijkste functie hiervan is dat het de afwikkeling en de afzet stimuleert voor nog meer snelheid en een betere loopefficiëntie. Ook het materiaal van de zool is iets aangepast, wat in de Kayano 30 bestaat uit het 4D Guidance System. Dit systeem bestaat uit vier componenten, waaronder bredere basen aan de onderkant van de schoen. Hierdoor geeft de zool meer stabiliteit en een betere ondersteuning van de voetzool tijdens het hardlopen.

Update bovenwerk

Wat verder opvalt is het nieuwe bovenwerk. Het bovenwerk van de Asics Gel Kayano 30 bestaat uit een nieuwe engineered mesh. Dit nieuwe bovenwerk heeft meer structuur dan het bovenwerk van de Gel Kayano 29, waardoor de nieuwe mesh meer stabiliteit en comfort geeft. Het bovenwerk heeft ook een eenvoudig vetersysteem, wat zorgt voor een betere aansluiting met de voet.

Aantrekkelijker

Door deze updates oogt de schoen ook wat aantrekkelijker. Eerst was de Kayano wat meer een ‘blok’, door onder andere de plattere en iets dunnere zool. Nu ziet de Kayano er wat sneller uit, wat de nieuwe Asics Gel Kayano 30 wat meer een hardloopschoen maakt.

2. Specificaties

Asics Gel Kayano 30 4

Merk en model

 • Merk: Asics
 • Model: Gel Kayano
 • Versie: 30

Type / Gewicht / Prijs

 • Type hardloopschoen: Allround (zowel weg als bos)
 • Gewicht: Ongeveer 300 gram
 • Standaardprijs: Ongeveer €190-€200

Dikte van de zool

 • Hielhoogte: 40 mm
 • Voorvoethoogte: 30 mm
 • Heeldrop (hoogte hiel-voovoet): 10 mm
 • Carbonplaat: Geen

Pasvorm

 • Algehele pasvorm: Gemiddeld / Smal
 • Pasvorm hiel: Gemiddeld
 • Pasvorm middenvoet: Smal
 • Pasvorm voorvoet: Gemiddeld

Demping en stabiliteit

 • Type demping: Gel demping
 • Hoeveelheid demping: Maximaal
 • Stabiliteit: Erg stabiel
 • Support: Bevat support (correctie tegen overpronatie)
 • Flexibiliteit: Gemiddeld

Gebruik

 • Type training: Gemaakt voor dagelijkse trainingen en rustige duurlopen

3. Voor- en nadelen van de Asics Gel Kayano 30

Voordelen

 • + De hardloopschoen bevat maximale demping, wat ideaal is tegen schokbelasting.
 • + De hardloopschoen is erg stabiel.
 • + De hardloopschoen bevat support voor hardlopers die overpronatie hebben.
 • + De hardloopschoen is lekker zacht en comfortabel, voornamelijk door de zachtere zool en het zachte elastische bovenwerk van de schoen.

Nadelen

 • Door de grote hoeveelheid demping is de hardloopschoen wat zwaarder, waardoor de Asics Gel Kayano wat minder geschikt is voor snelle tempolopen en interval.
 • De hardloopschoen is vrij prijzig.

4. Mijn eigen ervaring met deze hardloopschoen

Asics Gel Kayano 30 5
Asics Gel Kayano 30 6

Waar gebruik ik de Asics Gel Kayano 30 voor?

De Kayano 30 heb ik ongeveer een maand geleden bij mij op het werk gekregen. Ik gebruik de hardloopschoen vooral tijdens het werken als ik veel moet lopen en staan.

Mijn ervaring over de pasvorm

Toen ik voor het eerst in deze schoen stapte, was het eerste wat ik merkte dat hij lekker aansloot om mijn voet. Aan de voorvoet heb ik nog wat ruimte over, maar bij de middenvoet zit de schoen compact om mijn voet heen. Doordat de Kayano 30 zo lekker aansluit, geeft het mij persoonlijk een wat meer stabiel gevoel.

Mijn ervaring over de demping

Het tweede wat mij vooral opviel aan de schoen, was dat hij een hele fijne demping heeft. De Kayano 30 heeft een lekkere zachte demping, waardoor je af en toe een klein beetje in de zool weg kan zakken. Ik vind dat zelf persoonlijk erg prettig, zeker om je hielen te ontlasten als je voor een langere tijd loopt of staat.

Mijn ervaring over de stabiliteit

Verder voel ik zelf de ondersteuning van de zool goed zitten, niet alleen de support aan de binnenkant, maar ook de goede ondersteuning van de voetboog. Deze ondersteuning in combinatie met de stevige zool, geeft mij naast een aansluitende pasvorm en lekkere demping ook een heel stabiel gevoel. Met name op het werk is dat erg prettig, zeker zodra mijn benen moe worden van het staan en ik hierdoor wat meer steun nodig heb.

Mijn hardloopervaring op de Asics Gel Kayano 30

Zelf heb ik nog niet veel hardgelopen op de Asics Gel Kayano 30. Zelf hou ik persoonlijk van wat lichtere hardloopschoenen, waar je dus ook wat sneller op kan lopen. Dit is wat ik zelf een beetje aan de Kayano mis. Zelf ben ik natuurlijk ook een wat snellere en lichtere loper, waardoor de schoen wat minder goed bij mijn doelgroep aansluit.

5. Waarom zou je deze hardloopschoen kopen?

ky45

Conclusie Asics Gel Kayano 30

De conclusie is dus dat de Asics Gel Kayano 30 vooral bekend staat vanwege zijn goede demping en stabiliteit. Hoewel de schoen dus veel demping en stabiliteit heeft, wil dat niet zeggen dat deze hardloopschoen voor iedereen weggelegd is. 

Zwaardere hardlopers

Als je zelf een wat zwaardere loper bent (80-100+ kg), dan is de demping en stabiliteit die de Asics Gel Kayano 30 biedt erg prettig en gunstig. Zwaardere hardlopers hebben eenmaal eerder de neiging om wat meer te overproneren en hebben een hogere schokbelasting tijdens het hardlopen. Dus zeker voor de wat zwaardere hardlopers onder ons, raad ik de Asics Gel Kayano zeker aan.

Blessuregevoelige hardlopers

Ook is de Asics Gel Kayano 30 aan te raden voor hardlopers die erg blessuregevoelig zijn. Als blessuregevoelige hardloper loop je vrij snel blessures op als je op hardloopschoenen loopt met weinig demping. De Kayano 30 bevat maximale demping, waardoor je de kans op blessures als blessuregevoelige hardloper aanzienlijk verkleind.

Hardlopers met overpronatie

Als je van jezelf weet dat je wat overproneert (met de enkels naar binnen loopt), dan kan ook hierbij de Asics Gel Kayano 30 oplossing bieden. De Kayano 30 bevat een goede support, wat jou als overpronerende hardloper meer ondersteund en waardoor je stabieler gaat lopen.

Overige aansluitende doelgroepen

Zeker als je alleen maar rustige (lange) duurlopen doet, is de Asics Gel Kayano 30 een prima hardloopschoen. Dus echt om mee te gaan intervallen of harde tempo’s op te lopen, is de hardloopschoen niet geschikt voor. Toch raad ik deze hardloopschoen aan voor beginnende hardlopers die blessurevrij het hardlopen willen op gaan bouwen of hardlopers die vooral langere afstanden (willen gaan) lopen, zoals de halve of zelfs de hele marathon.

De Asics Gel Kayano 30 kopen

Asics Gel Kayano 30 Hardloopschoenen Zwart Geel Heren

€151,99
Asics Gel Kayano 30 Hardloopschoenen Zwart Blauw Dames

€164,99

Mocht je benieuwd zijn naar de Asics Gel Kayano 30 en deze willen kopen? Hierboven heb ik de hardloopschoenen staan, zodat je deze in één simpele klik op knop makkelijk en veilig kan bestellen. 

 • Tip: Koop hardloopschoenen altijd een hele maat groter dan je normale schoenmaat. Deze marge heb je tijdens het hardlopen ook echt nodig!

Mochten jullie verder nog vragen hebben over deze hardloopschoen of andere (hardloop)onderwerpen, laat het mij dan gerust weten hier beneden in de comments.

Zie ook:

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

On Key

Related Posts