Guide2Run

Alle passie en liefde voor hardlopen!

Saucony Kinvara 14: Review en nieuwe updates

Algemene info hardlopen,Alle blogs,Blogs,Hardloopschoenen

"Wat is zo bijzonder aan de Kinvara 14 en wat zijn de nieuwe updates?"

Saucony Kinvara 14 1

De Saucony Kinvara staat bekend als een snelle lichtgewicht allround hardloopschoen voor hardlopers van alle niveaus. Dit maakt de Saucony Kinvara voor veel hardlopers een geliefde hardloopschoen. De nieuwste versie van de Kinvara-reeks is de Saucony Kinvara 14. Deze nieuwe hardloopschoen heeft op verschillende vlakken nieuwe updates gehad, waardoor de Kinvara 14 nog fijner en meer comfortabel loopt dan zijn voorgangers. In dit blog ga ik samen met jullie dieper in op de belangrijke informatie en details van de Kinvara 14, zoals de belangrijkste kenmerken, verschillen met de Kinvara 13, de belangrijkste specificaties, beoordelingen, de voor- en nadelen en nog veel meer. Hierdoor hoop ik jullie meer inzicht te geven in deze hardloopschoen en waarom je de Kinvara 14 als hardloper zou willen aanschaffen.

Inhoud: Over de Saucony Kinvara 14

Kenmerken

PWRRUN tussenzool

Saucony Kinvara 14 2

De PWRRUN-zool van de Saucony Kinvara 14 bestaat uit een combinatie van een PWRRUN-tussenzool en een PWRRUN+ inlegzool. Deze dempingssystemen, gemaakt van respectievelijk EVA- en PU-schuim, bieden een responsieve en toch comfortabele rit. De PWRRUN+ inlegzool voegt extra demping toe, wat resulteert in een zachte, maar veerkrachtige demping die geschikt is voor zowel lange runs als snellere tempo’s. Dit maakt de Kinvara 14 stabiel en beschermend, terwijl het toch responsief en wendbaar blijft, wat essentieel is voor verschillende soorten hardloopactiviteiten.

Verbeterd bovenwerk

Saucony Kinvara 14 3

Het verbeterde bovenwerk van de Saucony Kinvara 14 is ontworpen met aanzienlijke upgrades ten opzichte van eerdere modellen. Het bovenwerk maakt gebruik van een lichtgewicht en ademend mesh-materiaal, vergelijkbaar met een racing mesh, waardoor de voeten koel en geventileerd blijven tijdens het hardlopen. De toevoeging van zachte, suède panelen op de achterkant en de buitenkant van de kraag zorgen voor een verbeterde structuur en ondersteuning rond de hiel.

Flexibiliteit en stabiliteit

Saucony Kinvara 14 4

De Saucony Kinvara 14 biedt een uitstekende balans tussen flexibiliteit en stabiliteit. De schoen heeft een flexibele constructie in de tussenzool en buitenzool, vooral in de voorvoet, waardoor de voet op natuurlijke wijze kan bewegen tijdens het lopen. Tegelijkertijd biedt de nauwkeurige pasvorm stabiliteit rond de hiel en middenvoet, wat zijdelingse bewegingen minimaliseert. Deze combinatie zorgt voor een comfortabele en responsieve loopervaring.

Veelzijdigheid

Saucony Kinvara 14 5

De Saucony Kinvara 14 is buitengewoon veelzijdig en geschikt voor diverse hardloopactiviteiten. Deze lichte en responsieve schoen is ideaal voor snelheidswerk en tempo-runs, maar biedt ook voldoende demping en stabiliteit voor dagelijkse trainingen en lange afstanden. Of het nu op de weg, baan of de loopband is, de Kinvara 14 presteert goed op verschillende terreinen, waardoor het een betrouwbare keuze is voor uiteenlopende hardloopomstandigheden.

Slijtzool en duurzaamheid

Saucony Kinvara 14 6

Hoewel de Kinvara 14 uitblinkt in responsieve demping en lichtgewicht constructie, kan de beperkte rubberen dekking op de buitenzool leiden tot verminderde duurzaamheid, vooral bij intensief gebruik op ruwe terreinen. Het is belangrijk voor hardlopers om rekening te houden met de slijtage van de buitenzool bij langdurig gebruik.

Verschillen met de Saucony Kinvara 13

Saucony Kinvara 14 7

Saucony Kinvara 13

Saucony Kinvara 14 8

Saucony Kinvara 14

Nieuw bovenwerk

De Saucony Kinvara 14 heeft een nieuw bovenwerk gekregen. Terwijl de Kinvara 13 een standaard bovenwerk had, is het bovenwerk van de Kinvara 14 vernieuwd met een lichter en meer ademend racing mesh materiaal. Dit zorgt voor betere ventilatie tijdens het hardlopen en biedt meer comfort aan de drager. Daarnaast zijn zachte suède panelen toegevoegd aan de achterkant en buitenste kraag, wat extra luxe en comfort biedt. Hoewel de tong van de schoen dunner en breder is, kan deze nog steeds wat laterale verschuiving vertonen tijdens het hardlopen. Over het algemeen biedt het vernieuwde bovenwerk van de Kinvara 14 een aanzienlijke verbetering ten opzichte van zijn voorganger, met een betere pasvorm, verbeterde ventilatie en meer comfort.

Update tussenzool

Het verschil in tussenzool tussen de Saucony Kinvara 13 en 14 is merkbaar in de toevoeging van de PWRRUN+ inlegzool in de Kinvara 14. Waar de Kinvara 13 een traditionele dunne PWRRUN+ toplaag had, heeft de Kinvara 14 een dikke PWRRUN+ inlegzool, vergelijkbaar met modellen zoals de Triumph 21, Guide 17 en Ride 17. Deze inlegzool zorgt voor extra demping en zachtheid, waardoor de Kinvara 14 een comfortabelere en responsievere rit biedt dan zijn voorganger. Bovendien maakt de toevoeging van deze inlegzool de Kinvara 14 geschikter voor langere afstanden, zoals halve en zelfs hele marathons, terwijl de Kinvara 13 eerder geschikt was voor kortere afstanden. Over het algemeen biedt de tussenzool van de Kinvara 14 een verbeterde demping en responsiviteit, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor verschillende soorten hardlopers.

Lichter gewicht

Het verschil in gewicht tussen de Saucony Kinvara 13 en 14 is opmerkelijk, waarbij de Kinvara 14 lichter is dan zijn voorganger. Ondanks de toevoeging van een dikkere tussenzool en inlegzool, weegt de Kinvara 14 slechts 198, wat 7 gram minder is dan de Kinvara 13 (205 gram). Deze gewichtsbesparing is te danken aan een geoptimaliseerd ontwerp en mogelijk een lichter bovenwerk. Het verminderde gewicht draagt bij aan de wendbaarheid en responsiviteit van de Kinvara 14, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor hardlopers die op zoek zijn naar een lichte en snelle schoen voor trainingen en wedstrijden.

Grip en duurzaamheid

Het belangrijkste verschil in grip en duurzaamheid tussen de Saucony Kinvara 13 en 14 ligt in de constructie van de buitenzool. De Kinvara 14 heeft, net als zijn voorganger, slechts kleine rubberen secties voor grip, maar de rest van de buitenzool bestaat uit onbedekt PWRRUN-tussenzoolschuim. Hierdoor kan de duurzaamheid iets verminderd zijn, vooral bij intensief gebruik op ruwe oppervlakken. Ook kan de grip iets minder zijn dan bij schoenen met een uitgebreidere rubberen buitenzool, vooral op natte of gladde ondergronden.

Standaardprijs

De standaardprijs van de Kinvara 14 is vergeleken met zijn voorganger met €5 gestegen. Dit heeft wellicht te maken met alle voorgaande verbeteringen / updates. De Saucony Kinvara 13 had een standaardprijs van €140 en is nu bij de Kinvara 14 €145.

Tabeloverzicht verschillen

Hieronder nog even kort een tabeloverzicht met de verschillen tussen de Saucony Kinvara 13 en 14.

 

KenmerkSaucony Kinvara 13Saucony Kinvara 14
BovenwerkStandaard meshLichter en meer ademend racing mesh met suède panelen
TussenzoolDunne PWRRUN+ toplaagDikke PWRRUN+ tussenzool en inlegzool
Gewicht205 gram198 gram
Grip en duurzaamheidBeperkte rubberen secties, de rest van de buitenzool is onbedekt PWRRUN-tussenzoolschuimVergelijkbaar met Kinvara 13, beperkte grip en duurzaamheid
Standaardprijs€140€145
 

Specificaties

Merk en model

 • Merk: Saucony.
 • Model: Kinvara.
 • Versie: 14.

Demping

 • Type demping: PWWRUN-foam (zachte demping).
 • Hoeveelheid demping: Gemiddeld / goede demping.

Type / Prijs / Gewicht

 • Type hardloopschoen: Allround hardloopschoen voor alledaagse trainingen.
 • Gewicht: 198 gram.
 • Standaardprijs: €145.

Stabiliteit

 • Stabiliteit: Matig (redelijke stabiliteit).
 • Support: Neutraal (geen correctie / support).

Zool

 • Hielhoogte: 31 mm.
 • Voorvoethoogte: 27 mm.
 • Hieldrop: 4 mm.
 • Carbonplaat: Nee.

Flexibiliteit / Responsiviteit

 • Flexibiliteit: Veel (flexibel).
 • Responsiviteit: Gemiddelde responsiviteit en reactiviteit.

Pasvorm

 • Algehele pasvorm: Gemiddeld (normaal).
 • Pasvorm hiel: Gemiddeld.
 • Pasvorm middenvoet: Gemiddeld.
 • Pasvorm voorvoet: Gemiddeld.

Gebruik

 • Type: Allround hardloopschoen.
 • Geschiktheid: Geschikt voor alledaagse trainingen voor zowel op de weg als in het bos, vooral geschikt voor interval- / tempotrainingen.
 • Training: Gemaakt voor zowel rustige trainingen als interval- / tempotraining en wedstrijden.
 • Doelgroep: Hardlopers die een lichte allround hardloopschoen willen voor alle soorten trainingen.

Beoordeling

Saucony_Kinvara_14_score

Beoordeling Saucony Kinvara 14

Hieronder de beoordeling van de Saucony Kinvara 14. Deze beoordeling bestaat uit verschillende componenten, waarbij het gemiddelde van al deze componenten de overall score van de hardloopschoen vormt. De schaal van deze scores zijn van 1 op 10.

Overall score:

7,9

Comfort:

8,0

Afwikkeling:

9,0

Kwaliteit:

9,0

Afzet:

9,0

Bovenwerk:

8,0

Grip:

5,0

Zool:

8,0

Duurzaamheid:

6,0

Landing:

9,0

Waarde-prijsverhouding:

8,0

Deze scores zijn gebaseerd op ervaringen van verschillende gebruikers en experts.

Voor- en nadelen

Voordelen

 • + Verbeterde demping
 • Lichter gewicht
 • Verbeterd ademend bovenwerk
 • Veelzijdige hardloopschoen
 • Ideaal voor tempotraining

Nadelen

 • – Beperkte duurzaamheid en grip van de slijtzool
 • – Mogelijke zijwaartse verschuivingen van de tong
 • Weinig ondersteuning bij de middenvoet

Saucony Kinvara 14 kopen

Waarom zou je als hardloper de Saucony Kinvara 14 kopen?

De Saucony Kinvara 14 is dé perfecte hardloopschoen als je als hardloper op zoek bent naar een allround schoen om alle soorten trainingen op te doen.

Dankzij het lichte gewicht is deze hardloopschoen uitermate geschikt voor tempo trainingen. De PWRRUN+ en EVA tussenzool zorgen voor een goede demping die nog zachter en comfortabeler is dan bij zijn voorganger. Dit is ideaal voor hardlopers die op zoek zijn naar een hardloopschoen met goede demping tegen schokbelasting. Daarnaast zorgt de tussenzool niet alleen maar voor meer demping, maar ook voor een goede responsiviteit, wat cruciaal is voor een effectieve afzet en meer snelheid. Ook biedt het beter ademende bovenwerk optimale ventilatie, zodat de voeten koel blijven tijdens het lopen. 

Of je nu traint voor een wedstrijd of gewoon geniet van een ontspannen loop, deze schoen staat garant voor comfort en prestaties. Als je een fanatieke hardloper bent van 80 kg of lichter en een allround schoen zoekt met name voor snelle trainingen en wellicht wedstrijden, dan is de Saucony Kinvara 14 de hardloopschoen voor jou.

Probeer de Saucony Kinvara 14 zelf uit!

Mocht je benieuwd zijn naar de hardloopschoen en deze graag aanschaffen om uit te proberen voor je trainingen? Geen probleem! Hieronder heb ik speciaal voor jullie de hardloopschoen gezet, zodat jullie deze met een simpele klik op de knop kunnen bestellen.

Tip: Mijn advies is om hardloopschoenen een maat groter te kopen dan je normale schoenmaat. Hardloopschoenen vallen kleiner uit en deze extra marge aan de voorkant heb je namelijk altijd nodig.

Saucony Kinvara 14 Mannen

€119,00

Saucony Kinvara 14 Dames

€119,00

Conclusie

Conclusie Saucony Kinvara 14

De Saucony Kinvara 14 dus een lichte allround hardloopschoen vooral geschikt voor tempotrainingen. De Kinvara 14 heeft een aantal nieuwe updates gehad ten opzichte van zijn voorganger, zoals betere demping, een beter ademend bovenwerk en een lichter gewicht. Hoewel deze updates de hardloopschoen beter hebben gemaakt, heeft de Kinvara 14 wel een mindere grip en beperkte duurzaamheid door een matige slijtzool. Desalniettemin is de Kinvara 14 met een overall score van een 7,9/10 een betrouwbare hardloopschoen voor fanatieke hardlopers die een snelle allround schoen willen voor hun intervaltrainingen en eventueel wedstrijden. Kortom, de Saucony Kinvara 14 is de perfecte hardloopschoen als aanvulling op jouw duurlopen en tempotrainingen die leiden naar optimale loopprestaties.

Vergelijkbare hardloopschoenen

Hardloopschoenen die vergelijkbaar zijn met de Saucony Kinvara 14

Vragen?

Mocht je nog vragen hebben over deze hardloopschoen of over andere (hardloop)onderwerpen? Neem dan gerust contact met mij op of stel deze vraag hier beneden in de comments.

Zie ook:

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *