Guide2Run

Alle passie en liefde voor hardlopen!

Hoe verbeter je jouw snelheid met hardlopen?

Met hardlopen kan je jouw snelheid op verschillende manieren verbeteren:

  • 1. Intervaltraining: Voer herhaalde korte intervallen uit op een hogere intensiteit dan je normale tempo, gevolgd door rustperiodes of herstellopen. Dit helpt bij het verbeteren van je anaerobe capaciteit en snelheid.
  • 2. Tempo duurtraining: Voer trainingen uit op een iets hoger tempo dan je gebruikelijke tempo over langere afstanden. Dit helpt bij het verbeteren van je lactaatdrempel en het vermogen om op een hoger tempo te blijven lopen.
  • 3. Krachttraining: Werk aan het versterken van je spieren, vooral de spieren die betrokken zijn bij het hardlopen, zoals de quadriceps, hamstrings en kuitspieren. Sterkere spieren kunnen meer kracht genereren en helpen bij het verbeteren van je snelheid.
  • 4. Techniektraining: Werk aan je looptechniek door te focussen op aspecten zoals een goede houding, een efficiënte pasfrequentie en een krachtige afzet. Een verbeterde techniek kan je helpen om meer snelheid te ontwikkelen met minder inspanning.
  • 5. Consistent trainen: Consistentie is ontzettend belangrijk bij het verbeteren van je snelheid. Zorg voor een regelmatige trainingsroutine en wees geduldig, want het kost tijd om je snelheid te ontwikkelen en te verbeteren.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

On Key

Related Posts