Guide2Run

Alle passie en liefde voor hardlopen!

Hoe je Garmin horloge te koppelen aan je telefoon?

Algemene info hardlopen,Alle blogs,Hardlooptips
Garmin koppelen aan telefoon 1

Veel hardlopers hebben er al één of willen er eentje aanschaffen, een Garmin hardloophorloge. Het enige dingetje is dat je bij aanschaf van een nieuw Garmin sporthorloge deze nog wel moet zien te koppelen met je telefoon. Dit is lang niet voor iedereen even makkelijk. Hoe kan je nou eigenlijk je Garmin horloge koppelen aan je telefoon? In dit blog ga ik jullie stap voor stap uitleggen hoe je je Garmin horloge met je telefoon kan koppelen, zodat jullie je hardloophorloge straks met alle plezier kunnen gebruiken.

Stappen voor het koppelen van je Garmin horloge aan je telefoon

1. Zorg ervoor dat je Garmin-horloge is opgeladen en in de buurt van je telefoon is

Garmin koppelen aan telefoon 2
Screenshot_20230403-151238_Gallery

De eerste stap is om te checken of je horloge voldoende opgeladen is. Mocht dit niet het geval zijn, stop het horloge dan in de oplader. Als het goed is zit er in de mee gekregen Garmin doos een oplaadkabel. Deze kan je aan de stekker van bijvoorbeeld je telefoon bevestigen. De oplader kan je onder het hardloophorloge in pluggen. Ook is het belangrijk dat je telefoon dicht bij, het liefst naast je Garmin horloge ligt, zodat de kans op verbinden zo groot mogelijk is.

2. Download de Garmin Connect app op je telefoon

Garmin koppelen aan telefoon 3

In het geval van jullie dus klikken op de knop downloaden

De tweede stap is om de Garmin Connect app te downloaden op je telefoon via Google Playstore of App Store. Zorg dus dat je nog voldoende ruimte vrij hebt op je telefoon om deze app te installeren.

3. Open de Garmin Connect app en maak een account aan

Garmin koppelen aan telefoon 4

Zodra de Garmin Connect app op je telefoon geïnstalleerd is, is het nu tijd om de Garmin Connect app te openen. Zoals jullie hierboven kunnen zien ben ik al ingelogd. Om in te loggen zal Garmin Connect automatisch aangeven om dit te doen. Als je nog helemaal geen account hebt is het belangrijk om het stappen proces op Garmin Connect te doorlopen. Garmin Connect zal hierbij verschillende gegevens van je vragen om dit in de app te zetten. Voor het invullen van deze gegevens kan je bij sommige stappen zelf bepalen of je deze in wilt vullen of niet. 

4. Tik op de knop "Toevoegen" of "Koppel een toestel" en selecteer het type Garmin-horloge dat je wilt koppelen

Garmin koppelen aan telefoon 5
Screenshot_20230403-121027_Connect2

Als je een account hebt aangemaakt op Garmin Connect, is het nu tijd om je horloge aan de app op je telefoon te koppelen. Naast je profiel kan je een zijbalk uitklappen met allemaal verschillende opties om op te klikken. Scroll in deze zijbalk helemaal naar onder en klik op Garmin toestellen. Als je dit hebt gedaan klik je op de knop “Voeg toestel toe”. Als het goed is kan je nu door verschillende toestellen bladeren en het juiste Garmin horloge selecteren.

5. Volg de instructies op het scherm om de koppeling tot stand te brengen

Garmin koppelen aan telefoon 6

Dit houdt in dat je je Garmin-horloge in de koppelingsmodus moet zetten en dat je toestemming moet geven om de koppeling te voltooien.

In de meeste gevallen zullen er nu via je Garmin horloge bepaalde instructies verschijnen die je op moet volgen om je horloge met je telefoon te koppelen. Maar mocht dit op de een of andere manier niet helemaal goed gaan of mocht dit zelfs niet verschijnen, dan heb ik hieronder een andere optie om je horloge te koppelen.

Als je het juiste toestel geselecteerd hebt, is nu het moment om je Garmin horloge met de Garmin Connect app te koppelen. Hiervoor moet je jouw Garmin horloge nog wel in koppelingsmodus zetten. Dit doe je door de “light knop” linksboven voor een aantal seconden ingedrukt te houden. Als het goed is verschijnt er nu het menu van hierboven. Selecteer het telefoon BlueTooth icoontje, terwijl je telefoon via Garmin Connect ook probeert te verbinden met jouw horloge. Zorg er tijdens het verbinden wel voor dat je BlueTooth op je telefoon aan staat.

6. Als de koppeling is voltooid, kun je de Garmin Connect app gebruiken om je activiteiten te bekijken, gegevens te synchroniseren en meer

Garmin koppelen aan telefoon 7

Als het goed is moet je hardloophorloge nu verbonden zijn met de Garmin Connect app, hoera! Vanaf nu geeft de Garmin Connect app jou een mooi overzicht van alle activiteiten die geregistreerd worden via jouw hardloophorloge. Al deze gegevens en activiteiten zijn nu allemaal terug te vinden in de Garmin Connect app en heb je op deze manier van alles een uitgebreide analyse. Zo kan je je hoeveelheid slaap zijn, hartslag, stress, lichaamsbatterij, hersteltijd, Vo2max, je sportactiviteiten en nog veel meer. Wel zijn de hoeveelheid gegevens die te zien zijn afhankelijk van wat voor Garmin horloge je hebt. Ik wens jullie in ieder geval veel plezier met jullie verbonden horloge!

Hebben jullie nog bepaalde vragen voor mij over jullie hardloophorloge of iets anders? Stel ze dan gerust hieronder in de comments!

Nog op zoek naar goede Garmin hardloophorloges?

Ben jij als hardloper nog op zoek naar goede kwaliteit Garmin hardloophorloges om deze te kunnen koppelen aan je telefoon? Hieronder heb ik speciaal voor jullie een aantal goede opties gezet.

Bol.com:

AllTricks:

GARMIN FORERUNNER 45S GPS HORLOGE ZWART

€151,18

GARMIN FORERUNNER 245 GPS HORLOGE ZWART MET DONKERGRIJZE SILICONE POLSBAND

€218,99

GARMIN FORERUNNER 55 GPS HORLOGE ZWART

€168,99

Schermafbeelding 2023-04-03 1619172

GARMIN FORERUNNER 255 SPORTHORLOGE GRIJS

€329,99

Zie ook:

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

On Key

Related Posts