Guide2Run

Alle passie en liefde voor hardlopen!

Wat is sportvoeding?

Maurten 1

Definitie

Sportvoeding met hardlopen verwijst naar het gebruik van voedingsmiddelen en supplementen om de prestaties te optimaliseren, het herstel te bevorderen en de algehele gezondheid te ondersteunen tijdens het hardlopen en andere duursportactiviteiten.

Belangrijke voedingsstoffen

Voor hardlopers is het belangrijk om voldoende koolhydraten binnen te krijgen. Deze zijn veel in hardloopvoeding te vinden, zoals gelletjes en drankmix (poeder). Daarnaast zijn eiwitten essentieel voor spierherstel na een zware training, denk aan shakes. Ook is het belangrijk om voldoende te hydrateren en elektrolyten (koolhydraatrijke sportvoeding) aan te vullen om niet uit te drogen en kramp te voorkomen.

Toepassen aan individuele behoeften

Sportvoeding kan ook worden aangepast aan individuele behoeften en trainingsdoelen, zoals het innemen van een gelletje, sportdrank of elektrolyten tijdens het lopen van een wedstrijd of training om de loopprestaties zoveel mogelijk te optimaliseren. Hierbij is timing erg belangrijk, zoals het innemen van voldoende eiwitten binnen een half uur na je training of het verspreid innemen van energiegelletjes voor voldoende koolhydraten (brandstof) tijdens het lopen van een marathon.

Bekijk hier verschillende soorten sportvoeding voor hardlopers

Hardloopgels

Sportdranken

Shakes

Vragen?

Mochten jullie nog vragen hebben over sportvoeding (voor hardlopen) of andere (hardloop)onderwerpen, stel deze dan gerust hier beneden in de comments of neem contact met mij op.

Zie ook

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

On Key

Related Posts