Guide2Run

Alle passie en liefde voor hardlopen!

Lopers Company Run Tilburg 2022

Alle blogs,Eigen verhalen,Hardloopwedstrijden

Lopers Company Run Tilburg 2022

Lopers Company Run Tilburg 2022 foto 1

Gisteren liep ik op mijn verjaardag een 5 km bij de Lopers Company Run in Tilburg. Al was het mijn verjaardag, ik liet me niet weerhouden om iets sportiefs te doen. Laatste tijd heb ik veel 5 km wedstrijden gelopen, dus heb ik besloten dat dit voorlopig even de laatste wegwedstrijd voor mij zal zijn richting het cross seizoen. Ik had er in ieder geval veel zin in en keek ernaar uit om op dit circuit een snelle 5 km tijd neer te zetten. Daarom ga ik in dit blog mijn verslag met jullie delen over de Lopers Company Run Tilburg 2022…

Voorbereiding

De voorbereiding naar de race toe was goed, draaide lekkere trainingen waarbij alle tempo’s voor mij comfortabel aanvoelden. Dinsdag had ik een baantraining gedaan van 4 x 1600 verdeeld in 400-200-1000 (tempo rond de 3:20-3:10/km) en donderdag een 50 minuten progressieve duurloop van 5:01 naar 3:14/km (Z1 naar IAT). Zeker na de training van donderdag had ik er alle vertrouwen in om zondag een mooie tijd te gaan lopen. De overige dagen heb ik alleen maar wat rustige duurloopjes gedaan. Vrijdag was ik met de racefiets naar Lopers Company Tilburg heen en weer gereden om mijn startnummer op te halen, dus daar kon ik nog een mooie herstelrit van maken. Zaterdag moest ik weer van 10:00 tot 17:00 werken, dus had ik besloten hier een rustdag voor de wedstrijd van te maken.

De wedstrijd

De wedstrijd vond plaats op het wielrencircuit van Pijnenburg in de Reeshof. Het weer was goed en het parcour lag er goed bij. Ook was er een hele toffe sfeer wat de wedstrijd alleen maar leuker maakte. Na samen met Jeroen ingelopen te hebben was het dan zover, de race kon beginnen…

 

Bij de start stond ik helemaal vooraan, waardoor ik snel weg was. De race begon goed voor mij, de benen voelden goed aan en ik voelde me comfortabel met het tempo. Het duurde niet lang voordat ik los van de groep was, alleen Jeroen liep nog achter mij. Nu liep ik samen met Jeroen de race. 

 

De eerste kilometer opende ik in 3:10, wat voor mijn doen een rustig begin was. Na ik de 3:10 zag, wilde ik iets gaan versnellen voor een betere 5 km tijd. Dat lukte, want de tweede kilometer liep ik in 3:05. Dit was ook meteen het punt waarop het comfortabele gevoel er voor mij af ging waardoor het moeizaam werd. Jeroen zat nog steeds achter mij. Hij hield het tempo prima bij en aangezien hij een super goed uithoudingsvermogen heeft wist ik eigenlijk al dat hij heel de race bij mij zou blijven. De derde kilometer liep ik in 3:09. Ik wilde deze nog sneller lopen dan de vorige, maar merkte dat ik niet over deze kracht beschikte.

Lopers Company Run Tilburg 2022 foto 2
Lopers Company Run Tilburg 2022 foto 3

Ik en Jeroen die samen om de eerste plek aan het strijden waren. We maakten er samen een mooie race van.

 

Het tempo volhouden verliep steeds stroever voor mij, waardoor ik heel diep moest gaan om bij Jeroen te blijven. Dit zorgde ervoor dat ik km 4 in 3:10 liep. Jeroen had ondertussen een klein gat geslagen en Marcel die achter mij liep begon op mij in te lopen. De laatste kilometer was ik echt aan het lijden, wat ik afgelopen 5 km wedstrijden al vaker heb gehad. Door alles op alles te zetten klokte ik de laatste kilometer nog in 3:07, waardoor ik als tweede in 15:49 over de finish kwam.

Lopers Company Run Tilburg 2022 foto 4

Bij de finish, ik was gesloopt.

Lopers Company Run Tilburg 2022 foto 5

Uitslagen Lopers Company Run Tilburg 2022 mannen 5 km, te vinden op uitslagen.nl  

Evaluatie

Ik baalde van deze race. Had gehoopt op een betere tijd en had alle verwachtingen van mezelf om onder de 15:30 te kunnen lopen. Ook bij deze Lopers Company Run in Tilburg is dit niet gelukt. Na dit 3 keer geprobeerd te hebben denk ik dat ik maar moet accepteren dat 15:50 mijn maximale capaciteit is op een 5 km. Meer zit er momenteel voor mij helaas niet in. Ook vond ik het jammer dat ik niet over de krachten beschikte om op het laatst te kunnen versnellen. Een 5 km is op dit moment toch nog een beetje te lang voor mij om een strakkere tijd neer te kunnen zetten. Zeker gezien ik afgelopen baanseizoen 8:46,22 op de 3000m heb gelopen. Daardoor had ik in het begin ook goede hoop op een goede 5 km, maar blijkbaar werkt dat voor mij niet zo. Denk toch dat een 3000m de maximale afstand voor mij is om goed te kunnen pieken, langer wordt lastig. Daarom denk ik dat het niet zo gek is om mezelf wat meer te gaan specialiseren in de kortere afstanden. De snelheid heb ik wel, alleen het uithoudingsvermogen nog niet.

Komende tijd

Na afgelopen zondag heb ik donderdag 20 oktober een sporttest, zodat ik weer in mijn nieuwe hartslagzones kan gaan trainen en goed advies kan krijgen over een eventuele specialisatie. Ondanks de langere afstanden mij wat minder liggen ga ik dit seizoen toch lekker crossen. Niet alleen omdat ik dit leuk vind om te doen, maar ook om een goede basis aan uithoudingsvermogen te hebben voor het daaropvolgende baanseizoen. Zaterdag 29 oktober loop ik waarschijnlijk de Snertcross in Tilburg als tussenwedstrijd naar de Warandeloop toe. Hierna moet ik nog even kijken welke wedstrijden ik nog kan gaan lopen. En op zondag 27 november natuurlijk het NK lange cross bij de Warandeloop. Komende periode veel op de agenda staan, dus voor mij weer genoeg werk aan de winkel.

Zie ook:

Tags :

Alle blogs, Eigen verhalen, Hardloopwedstrijden

Share This :

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts