Guide2Run

Alle passie en liefde voor hardlopen!

Drinkrugzak hardlopen: wat zijn de voordelen?

Algemene info hardlopen,Alle blogs,Blogs,Onderwerpen
Voordelen van een drinkrugzak

Voor de langere afstandslopers onder ons is dit waarschijnlijk wel een bekend item, een drinkrugzak. Er zijn veel hardlopers die niet weten waar ze hun spullen moeten laten tijdens een lange duurloop. Een flesje water kan je moeilijk in je broekzak meenemen. Dat is vervelend, zeker als het buiten heel warm is. Een drinkrugzak biedt dan uitkomst. Hardlopen met een drinkrugzak is een praktische manier om al je spullen mee te nemen. Daarom denk ik dat het goed is om wat verder in te gaan op de voordelen van een drinkrugzak tijdens het hardlopen. 

Over de drinkrugzak voor het hardlopen

Wat is een drinkrugzak?

Om te beginnen, wat is nou eigenlijk een drinkrugzak? Een drinkrugzak is eigenlijk een soort van extra vest die je aan je bovenlichaam vast kan maken. Zo’n drinkrugzak trek je over je schouders heen en maakt hem vast met elastiekjes of een kliksysteem in het midden. Het idee achter een drinkrugzak is dat het meenemen van spullen, met name drinken, makkelijker wordt gemaakt en praktischer is om mee te nemen. Zo heeft een drinkrugzak tijdens het hardlopen extra voordelen te bieden die een broekzak of Zipster (hardloopriem met vakken) niet hebben. 

Drinkrugzak hardlopen voordelen trail 1
Drinkrugzak hardlopen voordelen trail 2

Drinkrugzakken zie je bij het hardlopen veel terug in de trail running. Vooral omdat de afstanden hier vaak wat langer zijn.

Wat zijn de voordelen van een drinkrugzak?

1. Een drinkrugzak maakt langere afstanden hardlopen makkelijker

Spullen meenemen

Zoals eerder aangegeven is een drinkrugzak ideaal om spullen mee te nemen tijdens het hardlopen. Zo bevat een drinkrugzak aan de voorkant twee vakken waar bidons in kunnen. Dit zijn zachte bidons wat eerder een soort van waterzak is. Zo neemt het zo min mogelijk ruimte in beslag en zit hierdoor tijdens het hardlopen minder snel in de weg. Deze bidons zitten vaak inbegrepen bij de aanschaf van een drinkrugzak. Ook bevat een drinkrugzak vaak zijvakken en een achtervak om andere spullen in te doen, zoals pasjes, sleutels of een telefoon. De vakken zitten wel iets strakker dan normale vakken, zodat deze spullen tijdens het hardlopen niet teveel gaan bewegen en ze niet eruit kunnen vallen. Ideaal dus om op deze manier alles mee te kunnen nemen.

Gehydrateerd blijfen

Een drinkrugzak is voornamelijk bedoeld voor het meenemen van voldoende drinken tijdens het hardlopen. Doordat een drinkrugzak vaak twee bidons bevat van 250 tot zelfs 500mL, zorgt een drinkrugzak voor voldoende hydratatie onderweg. Met hardlopen verlies je snel veel vocht, zeker bij warm weer. Onvoldoende hydratatie onderweg maakt de langere duurlopen onmogelijk, waar je bij een drinkrugzak geen last van hebt. 

2. Een drinkrugzak zit goed vast

Het mooie van een drinkrugzak is dat deze goed vast zit. Een drinkrugzak is in de meeste gevallen goed verstelbaar, waardoor je deze op de juiste maat voor jezelf kan verstellen. Ook zit een drinkrugzak strak over je schouders en beweegt hierdoor zo min mogelijk tijdens het lopen. Daarnaast zorgt dit er ook voor dat de drinkrugzak tijdens het hardlopen niet af kan zakken, wat je bij bijvoorbeeld een Zipster om je heup wel sneller hebt. Boven aan de zijkant van een drinkrugzak zitten gaten waar je je armen doorheen kan steken. Hierdoor zorgt een drinkrugzak dat je armen voldoende bewegingsvrijheid hebben tijdens het hardlopen.

3. Een drinkrugzak heeft weinig gewicht om mee te nemen

Verder heeft een drinkrugzak als voordeel dat deze tegenwoordig heel licht zijn. Natuurlijk is dit ook een beetje afhankelijk hoeveel spullen je onderweg tijdens het hardlopen mee wilt nemen. Een drinkrugzak zelf weegt maar ongeveer 500 gram, wat eigenlijk dus helemaal niet zo zwaar is. Hierdoor heb je amper door dat je een drinkrugzak om hebt tijdens het hardlopen, waardoor je jouw duurlopen kan blijven doen zonder hierdoor extra moe te worden.

Drinkrugzak kopen

Een drinkrugzak heeft tijdens het hardlopen dus heel wat te bieden, zeker als je langere afstanden wilt gaan lopen en voldoende eten en drinken bij je wilt hebben. Het kan soms lastig zijn om te zoeken naar een goede drinkrugzak voor het hardlopen. Daarom heb ik hier beneden een aantal goede kwaliteit drinkrugzakken geplaatst speciaal voor het hardlopen.

Voordelen drinkrugzak hardlopen nathan
NATHAN QUICKSTART 6L DRINKRUGZAK GRIJS
Voordelen drinkrugzak hardlopen nathan wit
NATHAN QUICKSTART 4L DRINKRUGZAK GRIJS GROEN
SALOMON ADV SKIN X SEIZOEN 15 SET DRINKRUGZAK BLAUW
OSPREY DURO 6 DRINKRUGZAK GRIJS HEREN
OSPREY DURO LT DRINKRUGZAK GRIJS HEREN
OSPREY DYNA LT GREEN WOMEN'S BAG

Zie ook:

Tags :

Algemene info hardlopen, Alle blogs, Blogs, Onderwerpen

Share This :

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *